Huutokauppavarsojen mediaanihinta historian toiseksi korkein

Huutokauppavarsojen mediaanihinta historian toiseksi korkein

Huutokauppavarsojen mediaanihinta historian toiseksi korkein

Syyskuun 10. päivä Ypäjällä myytyjen huutokauppavarsojen mediaanihinta 5 500 euroa oli toiseksi korkein Starinitan järjestämien huutokauppojen historiassa.

Myös varsojen keskihinta, 6 475 euroa, oli kolmanneksi korkein koko Starinitan huutokauppahistorian aikana.

– Puhtaasti lukujen valossa vuosi ei ollut normaalia heikompi. Toki viime vuoteen verrattuna luvut ovat heikommat, sillä viime vuonna tehtiin ennätysluvut keskihintojen ja mediaanin suhteen. Rehellisyyden nimissä keski- ja mediaanihinta eivät yksinään kerro huutokaupan onnistumisesta, vaan lukuihin vaikuttavat käytettyjen isäoriiden laatu ja varsojen suvut, Starinita Oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa kommentoi.

Varsan kulut varsamaksuineen ovat monesti kovemmat kuin toteutuneet myyntihinnat, mikä on valitettavaa. Varsahuutokauppa on kuitenkin monelle kasvattajalle hyvä tilaisuus lisätä tunnettuutta ja saada ostajat kiinnostumaan varsoista.

– Pyrimme kehittämään huutokauppaa jatkuvasti siten, että kasvattajat saisivat jokaisesta varsastaan parhaan mahdollisen hinnan. Kasvattajan kannalta on harmillista, että tällä hetkellä varsojen myyntihinnat eivät kata aina edes varsamaksua, Nummenmaa sanoo.

Vuoden 2021 Varsahuutokaupassa myytiin 63,5 prosenttia varsoista. Myyntiprosentti putosi vajaalla kahdella prosentilla aiemman vuoden, 65,2 prosenttia, tuloksesta. Myytyjen varsojen kokonaismäärä prosenteissa on vaihdellut Starinitan huutokauppavuosien aikana 36,4 prosentista 91,3 prosenttiin. Katso tilastot täältä.