Kävijäinfo

Huutokauppapäivän kulku

Ostajan näkökulmasta huutokaupan etu on ennen kaikkea tilaisuus nähdä monta varsaa samassa paikassa samaan aikaan. Huutokauppapäivänä kuhina tallialueella alkaa jo puolenpäivän maissa. Kasvattajat tai heidän edustajansa esittelevät varsoja kiinnostuneille tallialueella sekä juoksutuskujassa. Varsoista on nähtävillä lääkärintodistus karsinan seinässä. Ostajan on syytä tutustua huolellisesti kaupan kohteeseen, mm. lääkärintodistuksiin, hyvissä ajoin ja huolellisesti ennen kaupantekoa. Varsinainen kaupankäynti ajoittuu iltaan, jolloin kukin varsa astuu vuorollaan sisään huutokauppamaneesiin.

Ostoaikeissa olevan huutokauppakävijän kannattaa varautua kuljetuskalustolla. Ypäjä on tarjonnut useana vuonna myös hevoshotellipalvelua eli karsinan vuokrausta huutokaupan jälkeiseksi yöksi, mutta silloinkin varsa pitää hakea viimeistään seuraavana aamuna.

Tietoa majoituksesta

Lisätietoa tulossa.

Saapuminen Ypäjälle

Huutokauppa järjestetään Ypäjän Hevosopistolla. Kuljetukset huutokauppapaikalle ja -paikalta tapahtuvat omilla kulkuneuvoilla ja omalla kustannuksella.

Osoite:
Varsanojantie 63
32100 YPÄJÄ
puh. 02 760 21

Ypäjän Hevosopisto sijaitsee valtatie 10 tuntumassa, noin 20 kilometriä Forssasta Turun suuntaan. Matkaa opistolle tulee Turusta 75 km, Tampereelta 100 km ja Helsingistä 130 km. Alueella on hyvät paikoitustilat.