Kävijäinfo

Seuraamme aktiivisesti tiedotusta Covid-19 -tilanteesta ja siihen liittyvistä rajoituksista, ja tiedotamme sen mahdollisista vaikutuksista vuoden 2020 huutokauppaan kun syksyn tilanne selkiytyy. Aluehallintovirasto päivittää syyskuun ohjeistuksen 1.8.2020.

Huutokauppapäivän kulku

Ostajan näkökulmasta huutokaupan etu on ennen kaikkea tilaisuus nähdä monta varsaa samassa paikassa samaan aikaan. Huutokauppapäivänä 13.9. 2019 kuhina tallialueella alkaa jo puolenpäivän maissa. Kasvattajat tai heidän edustajansa esittelevät varsoja kiinnostuneille tallialueella sekä juoksutuskujassa. Varsoista on nähtävillä lääkärintodistus karsinan seinässä. Ostajan on syytä tutustua huolellisesti kaupan kohteeseen (mm. lääkärintodistuksiin) hyvissä ajoin ennen kaupantekoa. Varsinainen kaupankäynti ajoittuu iltaan, jolloin kukin varsa astuu vuorollaan sisään huutokauppamaneesiin. Varsoja huutokaupataan alkaen klo 18.

Alueelle on vapaa pääsy, mutta itse huutokauppamaneesiin tarvitaan pääsylipuksi painettu huutokauppaluettelo. Ellei luetteloa ole hankittu etukäteen, sellaisen voi ostaa Ypäjä-hallissa tai sen edustalla olevasta luettelomyyntipisteestä hintaan 10 €/kpl. Huom, luettelomyyntipisteellä käy vain käteinen (luettelomyyntipisteellä käyvät suurimmillaan 50 euron setelit).

*Huom! Covid-19 -tilanteen johdosta vuonna 2020 alueelle saattaa poikkeuksellisesti olla rajoitettu sisäänpääsy ja erillinen sisäänpääsylippu. Huutokauppaluettelo EI KÄY sisäänpääsynä maneesiin. Tiedotamme sisäänpääsystä tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

Aluekartta Ypäjä-hallin ympäristöstä

Ostoaikeissa olevan huutokauppakävijän kannattaa varautua kuljetuskalustolla. Ypäjä tarjoaa myös hevoshotellipalvelua eli karsinan vuokrausta huutokaupan jälkeiseksi yöksi, mutta silloinkin varsa pitää hakea viimeistään seuraavana aamuna.

Muistathan varata mukaan käteistä rahaa tai verkkopankkitunnukset, sillä pankkikortti ei varsaa maksaessa käy!

Tietoa majoituksesta

Ypäjän Hevosopisto tarjoaa majoituspalveluja pitkän matkan takaa huutokauppaan saapuville vierailijoille.

Kurssikeskus (hostel-taso)
Lyhytkestoiseen majoitukseen.
24 huonetta (1 – 4 hengen huoneita)

>> oleskelutila, tv-olohuone, nettiyhteys
>> itsepalvelukeittiö (jääkaappi, liesi)
>> käytävillä wc:t ja suihkut naisille ja miehille
>> saunavuorot naisille ja miehille

2 hh 74€/yö/huone, sisältäen aamiaisen
1 hh 43€/yö/huone, sisältäen aamiaisen

Porkkana-huoneistot (hotellitaso)
Korkeatasoista majoitusmukavuutta ympäri vuoden.
Huoneistossa vuodepaikat kahdelle sekä vuodesohva (max 4 hlö/huoneisto)

>> tv
>> minikeittiö (jääkaappi, liesi, kahvinkeitin, astiat)
>> kylpyhuone ja sauna

125 €/yö/huoneisto, sisältäen aamiaisen

Majoitusta on tarjolla Hevosopiston lisäksi myös lähiseudulla. Hotelli- ja mökkimajoitusta löytyy muun muassa Ypäjältä, Forssasta, Jokioisilta, Humppilasta ja Tammelasta.

Forssan seudun majoitusvaihtoehtoihin voit tutustua esimerkiksi täällä:
www.forssanseutu.fi/matkailu/majoitus

Hevosten majoitus

Hevosille Hevosopisto tarjoaa myös tilapäisiä karsinapaikkoja tapahtumien ajaksi sekä hevoshotellipalvelua eli karsinan vuokrausta huutokaupan jälkeiseksi yöksi. Muistathan tällöin, että varsa pitää hakea viimeistään seuraavana aamuna.

Karsinapaikat
Edellisenä päivänä saapuville hinta 37 €/yö/karsina

Hevoshotellipalvelu (huutokaupan jälkeen)
Karsinavarauksen voi tehdä ostositoumuksella. Myyjän on ennen huutokauppapaikalta poistumistaan tarkastettava huutokauppatoimistolta, että ostaja on järjestänyt hevoselle kuljetuksen pois huutokauppapaikalta tai varannut sille hotellipalvelun.

>> hinta sisältää veden, kuivikkeet ja karsinan siivouksen, ei tarhausta

43 €/yö, maksetaan Hevosopistolle

Varsa on noudettava lauantaina 14.9. klo 12 mennessä. Soita pois hausta tallimestarille numeroon 040 860 7623.

Majoituksen varaaminen Hevosopistolta

Varaukset suositellaan tehtävän ensisijaisesti Hevosopiston sähköisessä varausjärjestelmässä lomakkeella.

Huutokaupan yhteydessä Hevosopiston majoitushinnat poikkeavat hieman normaalista. Jotta näet oikeat hinnat, lisää varausjärjestelmän varaushakuun kampanjakoodi HUUTO2019. Kampanjakoodin hinnat ovat voimassa vain 12.-14.9.2019 välisenä aikana.

Lisätietoa Hevosopiston majoituksesta ja varausjärjestelmän löydät täältä:
www.hevosopisto.fi/majoitus-karsinat

Pääset suoraan varausjärjestelmään klikkaamalla tästä:
cloud.hotellinx.com/NetReservationsHevosopisto

Majoituksen voi maksaa heti kun tekee varausta varausjärjestelmässä, tai paikalle saapuessaan joko kortilla tai käteisellä majoitusvastaanotossa.

Lisätietoja majoituksiin liittyen voi tarvittaessa kysyä Hevosopistolta sähköpostilla reception@hevosopisto.fi tai puhelimitse 02-7602 201 (asiakaspalvelu).
Varsinaiset majoitusvaraukset ensisjiaisesti varausjärjestelmän lomakkeella tai sähköpostilla.

Ruokailu huutokauppapäivänä

Lounas Oppilasruokalassa (Opistontie 16) klo 13-17, hinta 13 €

Ypäjä-hallin kahvio on avoinna alkaen klo 12. Kahviosta saatavana mm jauhelihakeittoa (6 €/annos), bageleita, sämpylöitä, lihapiirakkaa, pizzapaloja, pullaa, munkkeja, virvoitusjuomia sekä kahvi/tee/kaakao.

Grilliteltta avataan klo 16 ja siellä on myynnissä mm. hampurilaisia (8 €/annos) ja grillimakkaraa (2 € /kpl).

Ypäjä-hallin edustalle on tulossa myös Siipiweikkojen siipien myyntipiste.

A-oikeudet.

Saapuminen Ypäjälle

Huutokauppa järjestetään Ypäjän Hevosopistolla. Kuljetukset huutokauppapaikalle ja -paikalta tapahtuvat omilla kulkuneuvoilla ja omalla kustannuksella.

Osoite:
Varsanojantie 63
32100 YPÄJÄ
puh. 02 760 21

Ypäjän Hevosopisto sijaitsee valtatie 10 tuntumassa, noin 20 kilometriä Forssasta Turun suuntaan. Matkaa opistolle tulee Turusta 75 km, Tampereelta 100 km ja Helsingistä 130 km. Alueella on hyvät paikoitustilat.