Info

Info

Tiedotamme mahdollisista muutoksista lähempänä tapahtumaa sähköisissä kanavissamme. Ota seurantaan Varsahuutokaupan Facebook-tapahtuma

Varsahuutokauppa on SHKL ry:n ja Suomen Ravihevoskasvattajat ry:n yhdessä omistaman huutokauppayhtiö Starinita Oy:n perinteinen syyskuinen 1-vuotiaiden lämminveristen ravihevosten ja suomenhevosten myyntitapahtuma.

Huutokauppapäivä on suurten toiveiden, tapaamisten ja jännityksen täyteinen tapahtuma. Ennen huutokauppakehään astumista ja nuijan kopautusta ehtii tapahtua paljon. Varsan siirtyminen kasvattajalta uuden omistajan nimiin on sekin oikeastaan vasta alkua.

Varsojen ilmoittautuminen huutokauppaan päättyi toukokuun lopussa. SHKL:n sekä SRHK:n jäsenet saavat alennusta ilmoittamismaksuista. Huutokauppaan ilmoitetut varsat on julkaistu huutokaupan kotisivuilla. Varsat otetaan mukaan huutokauppaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta varsinainen myyntijärjestys tulee julki myöhemmin.

Varsojen tiedot, kuvat ja videot esillä huutokaupan kotisivuilla

Huutokauppasivuilla varsojen ja myyjien tiedot ovat esillä pari kuukautta ennen itse huutokauppatapahtumaa, joten varsojen sukuihin sekä kasvattajien toimittamiin valokuviin ja videoihin ehtii tutustua rauhassa.

Painettu huutokauppaluettelo julkaistaan noin kuukautta ennen tapahtumaa. Jokaiselle varsalle tehdään huutokauppaluetteloon oma sivu, jolla on selvitys varsan suvusta sekä emälinjan tuotannosta. Luettelosta selviävät myös kasvattajien yhteystiedot ja kommentit.

Video kertoo monelle enemmän kuin valokuvat, joten suosittelemme videomateriaalin ideoimista ja tuottamista hyvissä ajoin. Hyvin toteutettu videokuva antaa realistisen kuvan varsan liikkeistä ja olemuksesta. Kannustamme lähettämään myyntivarsoista kuvia tai videoita jo kevään ja kesän aikana ennen huutokauppaa. Tuoreempaa materiaalia voidaan päivittää tarvittaessa. Videot julkaistaan huutokauppasivuston lisäksi myös SHKL:n Youtube-kanavalla SHKL & Hevoshuutokaupat.