Huutokaupoista ostetut varsat kovassa nosteessa!

Huutokaupoista ostetut varsat kovassa nosteessa!

Kuva: Mascate Match on kulkenut voitosta voittoon. Kuva: Suomen Hippos/Hanna Laakso

3- ja 4-vuotislähtöjen voittajaesittelyissä on nähty kesän mittaan useita huutokaupoista hankittuja varsoja. Suurimmat setelit on tienannut Raviliigahevonen Mascate Match, joka on tienannut tähän mennessä tällä kaudella lähes 140.000 euroa. Tamman uran suurin voitto on tähän mennessä Ruotsissa, Eskilstunassa kilpailtu tammojen E3-finaali, josta se kuittasi miljoona kruunua eli 97.500 €. Tamma johtaakin selvästi 3-vuotistilastoa.

Tilastoja lukiessa listalta löytyy ilahduttavan monta huutokaupassa myynnissä ollutta nuorta hevosta. Tilastoja ikäluokittain pääset tutkimaan klikkaamalla tästä.

3-vuotias Battle Jack on tienannut tämän vuoden puolella mukavat 23.700 € voittaen Jokimaalla Hambon kesäkuun lopussa sekä Kolmivuotispokaalin Vermossa 10.7. Kummankin lähdön ykköspalkinto oli 10.000 euroa.

Vermossa voitti eilen lähtönsä myös huutokaupasta ostettu, nyt 4-vuotias Bosses Lady. Se vei nimiinsä Derbyn Tammachampion-lähdön sekä 10.000 euron ykköspalkinnon. Tamma on tehnyt tällä kaudella sataprosenttista jälkeä: viidestä startista on voittojakin kertynyt viisi!

Ikäluokan 2015 ykkösenä jatkaa yhä E-P Mäkisen huutokauppalöytö Graceful Swamp. ”Sämpylä” ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan, eli nelivuotiskausi on sujunut kuten kolmivuotiskausi antoi olettaa. Ori on voittanut tällä kaudella mm. Glenn Kosmos Memorialin, Kuopio Stakesin sekä Suur-Hollolan nelivuotispokaalin.

Nämä sekä monta muuta huutokauppavarsaa pitävät sopivasti jännitystä yllä suurimpien ikäluokkakilpailujen ollessa vielä edessäpäin. Voi siis hyvällä syyllä olettaa, että tulevaisuuden ikäluokkamenestyjät löytyvät juuri tämän vuoden huutokaupasta. Tutki tarjontaa, löydä kiinnostavia vaihtoehtoja ja tule 13.9.2019 Ypäjälle huutamaan oma menestyshevosesi!